Airshoppen Taxfree

15

Airshoppen tarjoaa yli 1200 upeaa tuotetta ja toivomme, että löydät tarvitsemasi. Maailmanlaajuisten toimitusketjujen haasteiden vuoksi jotkut tuotteet saattavat olla tilapäisesti loppuunmyytyjä. Teemme parhaamme yhdessä tavarantoimittajiemme kanssa saadaksemme tuotteet varastoon mahdollisimman pian.

Tietosuojakäytäntö


Henkilötietosi


Airshoppen Travel Retail A/S, jonka yritysnumero on DK41391421 (”Airshoppen”, ”me”, ”meidän” jne.), kunnioittaa asiakkaidensa ja verkkosivustollaan vierailevien yksityisyyttä. Tämän käytännön tavoitteena on kuvata selkeästi, miten keräämme, näytämme, siirrämme ja tallennamme tietojasi, jotta voit olla varma siitä, että henkilötietojasi säilytetään turvallisesti. Airshoppen käsittelee henkilötietoja aina EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.

Kun luovutat meille henkilötietojasi tai kun keräämme niitä sinulta, tietoja käsitellään tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

 
Meille on tärkeää, että asiakkaamme tuntevat olonsa turvalliseksi ja että täytämme asiakkaidemme odotukset sekä omat tiukat tietosuojavaatimuksemme ja moraaliset kriteerimme. Jos sinulla on yleiseen tietosuoja-asetukseen, henkilötietojen käsittelyyn tai tietoturvaan liittyviä näkemyksiä, voit kertoa ne käyttämällä jäljempänä mainittuja yhteystietoja. Olemme aina valmiita tekemään parannuksia ja arvostamme suuresti asiakkaidemme, työntekijöidemme ja muiden asianosaisten antamaa palautetta.

Rekisterinpitäjä


Tämä tietosuojakäytäntö koskee Airshoppenin tarjoamia palveluita ja tuotteita. Airshoppen on tämän käytännön alaisten henkilötietojen rekisterinpitäjä. Airshoppenin keräämiä henkilötietoja käsitellään alla mainittuihin tarkoituksiin.

Airshoppen ja muun muassa Spies, Ving, Tjäreborg ja Sunclass Airlines kuuluvat Nordic Leisure Travel Groupiin (NLTG), jolla on ratkaiseva vaikutus Airshoppeniin. Airshoppen siirtää siksi henkilötietoja NLTG:lle hallinnollisiin ja analysointitarkoituksiin, jos matkustat Sunclass Airlinesilla. Jos käytät matkustamiseen jotain muuta lentoyhtiötä, henkilötietojasi ei luovuteta NLTG:lle.

Yhteystiedot


Jos haluat ottaa meihin yhteyttä tähän tietosuojakäytäntöön liittyen tai jos sinulla on kysyttävää siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, kirjoita meille osoitteeseen dpo@airshoppen.com. Voit ottaa yhteyttä myös Nordic Leisure Travel Groupin rekisterinpitäjään tällä lomakkeella tai kirjeitse osoitteeseen NLTG, Data Protection Officer, Rålambsvägen 17, 105 20 Stockholm, Sweden. Lisätietoja yleisen tietosuoja-asetuksen alaisista oikeuksista on jäljempänä kohdassa 8.

Henkilötietojen kerääminen


Mitä henkilötiedot ovat?

Henkilötietoja ovat kaikki sellaiset tiedot, jotka voidaan suoraan tai epäsuorasti liittää johonkuhun elossa olevaan henkilöön. Tällaisia ovat esimerkiksi nimi, henkilötunnus, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Lisäksi henkilötietoihin kuuluvat varausnumerot, salatut tiedot ja erilaiset sähköiset tunnisteet, kuten IP-numerot, jos ne pystyy liittämään oikeisiin ihmisiin.

Henkilötietojen keräystavat, käsittelyn tarkoitus ja keräämämme tiedot

Airshoppen kerää henkilötietoja monin tavoin, mutta ennen kaikkea suoraan sinulta.
Kun tilaat tuotteita tai palveluita verkkosivustoltamme, keräämme henkilötietojasi voidaksemme toimittaa tilauksesi. Näihin tietoihin lukeutuvat nimi, osoite, yhteystiedot ja maksutiedot. Keräämme tietoja myös matkastasi. Yllä mainittujen tietojen lisäksi niihin kuuluvat esimerkiksi varausnumero, matkakohde, matkan pituus ja matkan aikana käytetyt palvelut.

Olemme tietoisia, että esimerkiksi etnisestä alkuperästä, uskonnosta ja terveydestä kertovat henkilötiedot ovat erityisen arkaluontoisia. Siksi emme koskaan kerää tällaisia arkaluontoisia henkilötietoja.

Keräämme henkilötietojasi, kun otat meihin yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai muulla tavoin. Keräämme ensisijaisesti henkilötietoja, joita tarvitaan kysymykseesi vastaamiseen tai tapauksesi käsittelyyn. Riippuen siitä, miten päätät ottaa meihin yhteyttä, voimme kerätä myös muita yhteystietoja, kuten sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron.


Kun käytät sivustoamme tai muita digitaalisia palvelujamme, keräämme tietoja siitä, miten käytät kyseistä palvelua. Osa näistä tiedoista voi olla henkilötietoja, kuten IP-numerosi tai varausnumerosi. Keräämme tietoa myös siitä, miten tulet palveluun, millä sivuilla käyt, mitä hakuja teet ja mistä tuotteista olet kiinnostunut. Jos annat meille tietoja, joiden avulla voimme tunnistaa sinut, yhdistämme käyttötottumuksiasi koskevat tiedot muihin sinusta keräämiimme tietoihin.

Saatamme vastaanottaa henkilötietojasi myös kolmansilta osapuolilta, jotka keräävät tietoja sinusta puolestamme.  Näin tapahtuu, jos:

Henkilötietojen käsittely ja säilytys


Sopimuksen täyttäminen

Airshoppen käsittelee henkilötietojasi lain edellyttämällä tavalla. Käsittelemme tietojasi pääasiassa pystyäksemme täyttämään sopimuksen, jonka osapuoli olet, tai hallinnoidaksemme tilaustasi. Käsittely voi perustua myös oikeutettuun etuun, esimerkiksi markkinointitarkoituksiin. Tietojasi käytetään myös kirjanpitoon, laskutukseen, tilintarkastukseen, luottotietojen tarkistamiseen tai muuhun maksukorttien tarkistukseen. Samoja henkilötietoja saatetaan käsitellä sekä sopimuksen täytäntöönpanon tai erityisen suostumuksen vuoksi että koska tietoja tarvitaan muiden lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseen.

Käytämme toimittajia ja sopimuskumppaneita voidaksemme tarjota meiltä tilaamasi palvelut. Saatamme joutua antamaan niille henkilötietoja, jotta palvelu voidaan suorittaa.

Joissakin tapauksissa jaamme tietoja yhteistyökumppaneillemme, jotta ne voivat mukauttaa tarjouksiamme ja markkinointiamme sinulle sopiviksi. Teemme yhteistyökumppaniemme kanssa tietojenkäsittelysopimuksen, joka varmistaa, että ne käsittelevät tietoja voimassa olevan henkilötietolainsäädännön mukaisesti.

Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin se on mainittuihin tarkoituksiin tarpeellista. Yrityksessämme on tietojen poistamiseen erityiset rutiinit. Jos haluat tietää tarkemmin, milloin eri tiedot poistetaan, lähetä sähköpostia osoitteeseen dpo@airshoppen.com tai käytä tätä lomaketta.

Asiakaspalvelu ja reklamaatiot

Käytämme henkilötietojasi palvelujen tarjoamiseen, jos otat meihin yhteyttä ja esität kysymyksiä, kommentteja tai valituksia. Käytämme nimeäsi ja varausnumeroasi tunnistaaksemme sinut. Voimme käyttää myös kaikkia muita sinusta keräämiämme henkilötietoja, jotta voimme tapauksen mukaan käsitellä kysymyksesi tai muun yhteydenottosi. NLTG:llä on yhteinen pohjoismainen asiakaspalvelu, ja kaikkia asiakaspalvelujärjestelmässämme käsiteltyjä henkilötietoja voidaan jakaa konserniin kuuluvien yritysten kesken nopean ja tehokkaan asiakaspalvelun sekä yhteydenottojen asianmukaisen käsittelyn varmistamiseksi. Tietojasi luovutetaan NLTG:lle vain, jos lentoyhtiösi on Sunclass Airlines.

Markkinointi ja personointi

Airshoppen voi käyttää asiakastietojasi matkaasi liittyvään markkinointiin. Viestimme esimerkiksi kirjeillä, sähköposteilla, tekstiviesteillä ja muissa verkkomarkkinointikanavissa, kuten sosiaalisen median mainoksilla.

Jos olet tilannut inspiraatiota ja tarjouksia sisältävän uutiskirjeemme, käytämme henkilötietojasi sähköpostin lähettämiseen ja sähköpostin sisällön mukauttamiseen juuri sinulle sopivaksi. Tässä tapauksessa käytämme sähköpostiosoitettasi, matkaasi koskevia tietoja, perustietojasi, tietoja mahdollisista aiemmista ostoista, käyttötottumuksiasi ja mieltymyksiäsi. Näiden tietojen avulla voimme lähettää sinulle tarjouksia, joista uskomme olevan sinulle eniten hyötyä ja huvia

Sivustoillamme käytämme käyttäjien tietoja niin sanottuun personointiin. Tämä tarkoittaa, että käytämme tietoja sinusta ja tavastasi käyttää palveluitamme mukauttaaksemme sitä, miltä sivustomme sisältö näyttää silloin, kun juuri sinä vierailet sillä. Mukauttaminen voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tallennamme ja näytämme tietoja aiemmalla käynnillä etsimistäsi tuotteista, tallennamme kieliasetuksesi ja näytämme mainoksia ja tarjouksia, joiden uskomme sopivan juuri sinulle ja sinun mieltymyksiisi.

Jaamme tietoja myös kumppaneillemme, jotta he voivat auttaa meitä mukauttamaan yksilöityjä tarjouksia ja markkinointia sekä omilla että ulkoisilla kanavilla, kuten sosiaalisessa mediassa ja verkkoalustoilla. Teemme sopimuksia varmistaaksemme, että liikekumppanimme käsittelevät henkilötietoja turvallisesti, asianmukaisesti ja voimassa olevan henkilötietolainsäädännön mukaisesti.

Voit milloin tahansa pysäyttää markkinointiviestinnän käyttämällä tätä lomaketta, lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen dpo@airshoppen.com tai kirjoittamalla konsernimme tietosuojavastaavalle osoitteeseen Data Protection Officer, Rålambsvägen 17, 105 20 Stockholm, Sweden.

Airshoppenin tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojesi käsittelyn turvaamiseksi

Toimimme jatkuvasti niin, että saamme varmistettua ”sisäänrakennetun ja oletusarvoisen tietosuojan” periaatteiden toteutumisen. Arvioimme jatkuvasti henkilötietojen käsittelyn riskejä ja ryhdymme tarvittaviin toimiin riskien vähentämiseksi.

 Estämme tietojärjestelmiemme luvattoman käytön tiukoilla rutiineilla ja käyttöoikeusrajoituksilla sekä kouluttamalla henkilöstöämme tietosuojaa koskevissa kysymyksissä. Jos sinulla on kysyttävää EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) soveltamisesta yrityksessämme, lähetä sähköpostia osoitteeseen dpo@airshoppen.com.

Henkilötietojen luovuttaminen


Henkilötietojen siirtäminen

Jaamme henkilötietoja toimittajille ja sopimuskumppaneille, esimerkiksi tilauksia käsitteleville järjestelmille sekä markkinointitarkoituksiin.

Nordic Leisure Travel Groupissa (NLTG) huolehditaan esimerkiksi IT-toiminnoista ja monista muista toiminnoista keskitetysti. Jos lennät Sunclass Airlinesilla, voimme luovuttaa henkilötietojasi mille tahansa konserniin kuuluvalle yhtiölle liiketoimintatarkoituksiin (näihin sisältyvät tietojesi säilyttäminen keskitetyissä/jaetuissa järjestelmissä ja markkinointitarkoitukset). Konsernimme tarkoittaa tytäryhtiöitämme, emoyhtiötämme ja sen tytäryhtiöitä. Henkilötietoja luovutetaan, koska meillä on oikeutettu etu varmistaa ehtojemme sekä asiakkaitamme koskevan lainsäädännön oikea ja yhdenmukainen käyttö. Arvioimme, että tämä oikeutettu etu painaa enemmän kuin se, että tietojen jakaminen vaikuttaa asiakkaidemme koskemattomuuteen. Arvioimme myös, etteivät asiakkaiden perustavanlaatuiset intressit, oikeudet ja vapaudet ole vaarassa.

Järjestelmässämme on tiukat käyttöoikeudet. Se varmistaa, että henkilötietoihin pääsee vain rajallinen ryhmä työntekijöitä. Erityisen arkaluontoisia tapauksia suojaamme rajoittamalla työntekijöiden määrää entisestään.

NLTG pääsee käsiksi henkilötietoihin asiakastietojen analysoinnin nimissä. Tällaisten tietojen käyttö tilastollisiin ja analyyttisiin tarkoituksiin tapahtuu yksinomaan kootusti ja ei-yksilökohtaisella tasolla. Tarvittaessa voimme jakaa muiden konserniin kuuluvien yritysten kanssa myös muita henkilötietoja.

Microsoft

Yrityksessämme käytetään Microsoft Office -tuotteita ja -järjestelmäpalveluja. Tämä tarkoittaa, että Microsoft käsittelee henkilötietojasi, joita olemme käyttäneet tietojen käsittelijänä. Microsoft tallentaa henkilötiedot pilvipalveluun EU:n sisällä. Suuren IT-tapaturman sattuessa Microsoft voi siirtää henkilötietoja kolmanteen maahan (eli EU:n/ETA:n ulkopuoliseen maahan). Tämä siirto tapahtuu yksinomaan tietojen suojaamiseksi.

Sopimuskumppanit ja IT-toimittajat

Yrityksessämme käytetään monenlaisia IT-palveluja ja -järjestelmiä. Osa niistä tallentaa ja hallinnoi henkilötietoja. Kunnioitamme kaikessa käsittelyssä tietojen yksityisyyttä ja turvallisuutta. Osa järjestelmistä on asennettu paikallisesti, ja tietoja pääsee käyttämään vain henkilökuntamme. Tällaisissa tapauksissa tietoja ei siirretä kolmansille osapuolille. Jotkin järjestelmät ovat kuitenkin pilviratkaisuja tai tavarantoimittajan asentamia, mikä tarkoittaa, että luovutamme henkilötietoja toimittajalle. Näissä tapauksissa henkilötietojen käsittelijä on toimittajamme. Se käsittelee tietoja puolestamme ja ohjeidemme mukaisesti.

 
Sisäiset IT-järjestelmät

Käsittelemme henkilötietoja yrityksemme sisällä tilaus- ja myyntijärjestelmissä, asiakaspalvelujärjestelmässä sekä tiedonhallinta- ja tietojenparannusjärjestelmässä. Nämä järjestelmät on suunniteltu tarjoamaan meiltä tilattuja palveluita sekä käsittelemään näiden palvelujen toteuttamiseen liittyviä kysymyksiä ja asiakaspalvelua. Nämä järjestelmät voivat käsitellä kaikkia keräämiämme henkilötietoja.

 
Verkkoanalyysejä tekevät yritykset

Käytämme ulkopuolisia toimittajia sivustojemme ja muiden digitaalisten kanavien personointiin, käyttäjien käyttäytymisen ja käyttäjäpalautteen analysointiin sekä kehitystyöhön. Nämä yritykset käsittelevät henkilötietoja puolestamme ja avuksemme. Kyseiset henkilötiedot ovat pääasiassa evästeiden kautta kerättyjä tietoja, joita käsitellään nimettömällä tai pseudonymisoidulla ja koostetulla tasolla.

 
Maksuratkaisut

Käytämme ulkopuolisia toimittajia maksujen käsittelyyn. Näillä toimittajilla on pääsy henkilötietoihin, kuten nimiin, osoitteisiin ja maksutietoihin. Tämä käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toimittaa meiltä tilaamasi palvelut.

Yhteydenottopalvelut


Käytämme ulkopuolisia toimittajia viestintään ennen matkaa, matkan aikana ja matkan jälkeen. Näillä toimittajilla on pääsy henkilötietoihin, kuten puhelinnumeroihin, sähköpostiosoitteisiin ja varausnumeroihin.

Käytämme ulkopuolisia toimittajia käsittelemään tiettyjä verkkosivustojemme yhteydenottolomakkeita, esimerkiksi henkilötietojen käsittelylomaketta. Käytämme ulkopuolista palveluntarjoajaa myös sivustojamme koskevan palautteen keräämiseen. Nämä toimittajat saavat käyttöönsä kyseisissä lomakkeissa antamasi henkilötiedot.

Oikeutesi


Kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi, lakisääteisen velvoitteen täyttämiseksi tai oikeutettuun etuumme perustuen tehty henkilötietojen käsittely on sallittua ilman suostumusta. Jos keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi johonkin muuhun tarkoitukseen, sinun on hyväksyttävä käsittely.

Vaikka olet antanut suostumuksesi, voit perua sen milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai käyttämällä yhteystietoja, jotka on ilmoitettu Yhteystiedot-kohdassa. Jos perut suostumuksesi, poistamme henkilötietosi ja keskeytämme suostumuksesi mukaisen käsittelyn.

Samoja henkilötietoja saatetaan käsitellä suostumuksen perusteella, mutta myös siksi, että niitä tarvitaan tai koska muut säännöt niin edellyttävät. Tämä tarkoittaa, että vaikka peruisit suostumuksesi ja suostumukseen perustuva käsittely päättyisi, voimme silti säilyttää henkilötietojasi muihin tarkoituksiin.

Sinulla on oikeus saada tietää, mitä sinua koskevia tietoja käsittelemme. Sinulla on oikeus pyytää tietojesi poistamista, täydentämistä ja korjaamista. Lisäksi sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista tiettyyn tarkoitukseen, esimerkiksi niin, ettei niitä käytetä suoramainontaan tai niin sanottuun profilointiin.

Ota meihin yhteyttä täällä, jos haluat käyttää yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisia oikeuksiasi. Yhteydenottosi käsittelee NLTG:n lakiosasto Tukholman pääkonttorissa. Saat vastauksen mahdollisimman pian ja viimeistään 30 päivän kuluessa.

Evästeet


Käytämme Airshoppen.com-sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta, kehittääksemme sivuja ja kerätäksemme tietoa markkinointitarkoituksiin, muun muassa käyttötapojen analysointiin ja personointiin. Tiedot tallennetaan nimettöminä. Evästeiden kautta tapahtuvaa henkilötietojen käsittelyä koskee tietosuojakäytäntömme lisäksi myös evästekäytäntömme.