Airshoppen Taxfree

16

I Airshoppen tilbyder vi over 1.200 skønne produkter og vi håber du finder hvad du har brug for. Grundet udfordringer i den globale forsyningskæde, kan der være enkelte produkter som midlertidigt er udsolgte. Sammen med vores leverandører arbejder vi hårdt på at få dem hjem hurtigst muligt

Persondatapolitik


Dine personoplysninger


Airshoppen Travel Retail A/S med CVR nr 41391421 (”Airshoppen”, ”vi”, ”Vores”) respekterer privatlivets fred for vores kunder og besøgende på vores hjemmeside, og vores mål med denne politik er på en klar og gennemskuelig måde at beskrive for dig, hvordan vi indsamler, viser, overfører og gemmer dine oplysninger, så du føler dig sikker på, at dine personoplysninger er lagret sikkert. Airshoppen udfører al håndtering af personlige data i overensstemmelse med EU's databeskyttelsesforordning (GDPR).

Når du giver personoplysninger til os, eller vi indsamler personoplysningerne fra dig, vil oplysninger blive behandlet i overensstemmelse med denne persondatapolitik.

 
Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg, og at vi lever op til vores kunders forventninger og vores egne høje krav til integritet og datasikkerhed. Har du nogle synspunkter på vores datahåndtering, IT-sikkerhed eller andre spørgsmål vedrørende GDPR eller håndtering af personoplysninger, vil vi meget gerne høre fra dig via kontaktoplysningerne nedenfor. Vi er altid åbne overfor forbedringer og sætter derfor stor pris på feedback fra vores kunder, medarbejdere og andre berørte.

Dataansvarlig


Denne persondatapolitik gælder for tjenester og produkter, som udbydes af Airshoppen som også er dataansvarlig for de personoplysninger som er omfattet av denne politik. Personoplysninger, som indsamles af Airshoppen, behandles til de formål, som er angivet nedenfor.

Airshoppen indgår sammen med bl.a. Spies, Ving, Tjäreborg og Sunclass Airlines i Nordic Leisure Travel Group koncernen (NLTG) som har den afgørende indflydelse på Airshoppen, og Airshoppen overfører derfor personoplysninger til NLTG i administrativt og analytisk øjemed, såfremt du rejser med Sunclass Airlines. Rejser du med andre flyselskaber deles dine personoplysninger ikke med NLTG.

Kontaktoplysninger


Hvis du ønsker at komme i kontakt med os om denne persondatapolitik eller har andre spørgsmål om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger, er du velkommen til at kontakte os på dpo@airshoppen.com. Du kan også kontakta Nordic Leisure Travel – koncernens dataansvarlige via denne formular eller via brev till NLTG, Data Protection Officer, Rålambsvägen 17, 105 20 Stockholm, Sverige. Læs mere om dine GDPR-rettigheder under punkt 8 nedenfor.

Indsamling af personoplysninger


Hvad er en personoplysning?


Personoplysninger er al slags information, som direkte eller indirekte kan relateres til en fysisk person, der er i live. Det gælder f.eks. navn, personnummer, adresse, mailadresse og telefonnummer. Det gælder f.eks. også billetnumre, krypterede data og forskellige typer af elektroniske identiteter som IP-numre, hvis de kan knyttes til fysiske personer.

Hvordan vi indsamler personoplysninger, formål med behandlingenog hvilke oplysninger vi indsamler

Airshoppen indsamler personoplysninger på flere måder, men først og fremmest direkte fra dig.
Når du bestiller varer eller tjenesteydelser fra vores hjemmeside, indsamler vi personoplysninger fra dig for at kunne gennemføre din bestilling. Det er oplysninger om navn samt adresse, kontaktoplysninger og betalingsoplysninger. Vi indsamler også oplysninger om din rejse. Det er udover de ovenstående oplysninger også f.eks billetnummer, rejsemål, rejselængde og hvilke øvrige tjenester, som du valgte at benytte under rejsen.

Vi er opmærksomme på, at visse typer personoplysninger er særligt følsomme, f.eks. information om etnisk oprindelse, religion og helbred. Vi indsamler aldrig sådanne følsomme personoplysninger.

Vi indsamler personoplysninger fra dig, når du kontakter os, f.eks. via mail, telefon eller på andre måder. Primært indsamler vi de personoplysninger, der er nødvendige for at besvare dit spørgsmål eller behandle din sag. Afhængigt af hvordan du vælger at kontakte os, kan vi også indsamle kontaktoplysninger som mailadresse eller telefonnummer.


Når du bruger en af vores hjemmesider eller andre digitale ydelser fra os, indsamler vi oplysninger om din brug af tjenesten. Nogle af disse oplysninger kan være personoplysninger, f.eks. dit IP-nummer eller billetnummer. Vi indsamler også oplysninger om, hvordan du navigerer i tjenesten, hvilke sider du besøger, hvilke søgninger du foretager og hvilke produkter, du er interesseret i. Hvis du giver os data, der gør det muligt for os at identificere dig, vil vi forbinde data om dit brugsmønster med andre oplysninger, som vi har indsamlet om dig.

Vi kan også modtage dine personoplysninger fra tredjepartskilder, der på vegne af os indsamler informationer om dig.  Disse omfatter:

Håndtering og lagring af personoplysninger


Opfyldelse af en aftale


Airshoppen behandler dine personoplysninger i henhold til loven. Hovedsageligt behandler vi dine oplysninger for at opfylde en aftale, som du er en part i og til at administrere din bestilling eller baseret på en legitim interesse som eksempelvis markedsføringsformål. Administration indbefatter også brugen af dine oplysninger til bogføring, afregning, revision, kredit eller anden verifikation af betalingskort. Det kan ske, at den samme personoplysning behandles både i forbindelse med udførelsen af aftalen eller specifikt pga. et samtykke, og fordi oplysningen er nødvendig for at opfylde andre juridiske forpligtelser.

For at kunne tilbyde nogle af de ydelser, som du har bestilt fra os, bruger vi leverandører og aftalepartnere. Det kan være nødvendigt, at vi giver personoplysninger til disse for at tjenesten skal kunne udføres.

I nogle tilfælde deler vi oplysningerne med vores samarbejdspartnere for at de kan hjælpe med at tilpasse vores tilbud og markedsføring efter dig. Vi indgår en databehandleraftale for at være sikre på, at sådanne samarbejdspartnere behandler oplysningerne i overensstemmelse med den gældende persondatalovgivning.

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. Vi har interne sletterutiner og vil du gerne vide mere om hvornår forskellige oplysninger slettes, venligst send en mail til dpo@airshoppen.com eller benyt denne formular

Kundepleje og reklamationer


Vi bruger dine personoplysninger til at give dig service, hvis du kontakter os med spørgsmål, kommentarer eller reklamationer. Vi bruger dit navn og billetnummer til at identificere dig. Vi kan også bruge alle de øvrige personoplysninger, som vi har indsamlet om dig for at håndtere dit spørgsmål eller din henvendelse alt efter, hvad der er relevant i det enkelte tilfælde. Vi har en fælles nordisk kundeservicefunktion  inden for NLTG og alle personoplysninger, der håndteres i vores kundeservicesystem, kan deles mellem selskaberne i koncernen for at sikre en hurtig og effektiv kundeservice samt en korrekt håndtering af henvendelser. Flyver du med andre selskaber end Sunclass Airlines deles dine oplysninger ikke med NLTG.

Markedsføring og personalisering


Kundeoplysningerne kan bruges af Airshoppen i markedsføringssammenhæng i forbindelse med din rejse og vi kommunikerer bl.a. via brev, e-mail, sms og andre online digitale markedsføringskanaler som f.eks. reklamer på sociale medier.

 Hvis du har valgt at modtage mails med inspiration og tilbud fra os, bruger vi dine personoplysninger til at sende mailen til dig, og til at tilpasse indholdet i mailen til netop dig. Det gælder din mailadresse, dine rejseinformationer, din stamdata, oplysninger om din mulige købshistorik, dit brugsmønster og dine præferencer. Ved hjælp af disse data kan vi give dig de tilbud, som vi tror, at du har størst interesse i og fordel af

På vores hjemmesider bruger vi information om vores brugere til den såkaldte personalisering. Det betyder, at vi bruger de oplysninger, som vi har indsamlet om dig og din brug af vores ydelser til at påvirke, hvordan indholdet på hjemmesiden ser ud, når netop du besøger den. Tilpasningen kan f.eks. være, at vi gemmer og viser oplysninger om ting du søgte ved et tidligere besøg på vores hjemmeside, sprogindstillinger samt visning af annoncer og tilbud, som vi tror passer til netop dig og dine præferencer.

Vi deler også information med samarbejdspartnere for at de skal hjælpe os med at tilpasse personaliseret tilbud og markedsføring på både egne og eksterne kanaler såsom sociale medier og webplatforme. Vi indgår aftaler for at sikre, at vores samarbejdspartnere behandler persondata på sikker og passende vis og i overensstemmelse med gældende persondatalovgivning.

 Du kan når som helst framelde dig markedsføring ved at anvende denne formular, ved at sende os en e-mail på dpo@airshoppen.com eller ved at skrive til vores koncerns Data Protection Officer på Rålambsbägen 17, 105 20 Stockholm, Sverige.

Airshoppens tekniske og organisatoriske foranstaltninger for sikker behandling af dine personoplysninger

Vi foretager løbende foranstaltninger for at opfylde principperne om ”integreret databeskyttelse og databeskyttelse som standard". Vi evaluerer løbende risici i den personoplysningsbehandling, der finder sted, og tager de nødvendige forholdsregler for at mindske risikoen.

 
Vi har strenge rutiner og adgangsbegrænsninger for at forhindre uvedkommende adgang til vores informationssystemer og uddanner løbende vores medarbejdere i spørgsmål om databeskyttelse. Har du direkte spørgsmål til, hvordan vi arbejder med EU’s databeskyttelsesforordning (GDPR), kan du sende en mail til dpo@airshoppen.com

Udlevering af personoplysninger


Overførsel af personoplysninger


Vi deler personlige oplysninger medleverandører og aftalepartneref.eks de systemer som håndterer selve ordren samt alle markedsføringsmæssige aspekter.

Inden for Nordic Leisure Travel Group (NLTG) deles flere funktioner, deriblandt mange IT-funktioner. Vi kan, såfremt du flyver med Sunclass Airlines, udlevere dine personoplysninger til ethvert koncernselskab til forretningsformål, (disse forretningsformål omfatter opbevaring af dine data på centrale/delte systemer til administration samt markedsføringsmæssige formål). Vores koncern betyder vores datterselskaber, vores overordnede holdingselskab og dets datterselskaber. Personoplysningerne deles med støtte i, at vi har en berettiget interesse i at sikre en korrekt og ensartet anvendelse af vores vilkår og gældende lovgivning i forhold til vores kunder. Vi vurderer, at denne berettigede interesse vejer tungere end den indtrængen i vores kunders integritet, som det udgør at dele oplysningerne. Vi vurderer også, at kundernes grundlæggende interesser, rettigheder og friheder ikke kommer for nær.

Strenge brugerrettigheder er implementeret i vores system, hvilket sikrer, at det kun er en begrænset gruppe af medarbejdere, som har adgang til personoplysningerne. Ekstra følsomme tilfælde beskyttes ved, at kun en særlig lille gruppe medarbejdere får adgang.

NLTG har selv adgang til personoplysninger som grundlag for analyse af kundedata. Brug af sådanne data til statistiske og analytiske formål sker udelukkende på aggregerede og ikke-individualiseret niveau. Hvis det er nødvendigt, kan vi også dele andre personoplysninger med andre virksomheder indenfor koncernen.

Microsoft
Vi anvender Microsoft Office-produkter og systemydelser til vores interne arbejde. Det betyder, at dine personoplysninger vil blive behandlet af Microsoft, som har været brugt af os som databehandler. Personoplysningerne gemmes af Microsoft i en cloud-tjeneste indenfor EU. Ved en større IT-incident kan Microsoft overføre personoplysningerne til et tredjeland (dvs. et land udenfor EU/EØS). Denne overførsel sker kun for at beskytte data.


Aftalepartnere og IT-leverandører


Vi bruger en bred vifte af IT-services og IT-systemer i vores virksomhed. I nogle af disse gemmes og administreres personoplysninger. Vi respekterer dit privatliv og sikkerheden for dine data i al håndtering. Nogle systemer er installeret lokalt hos os, og det er kun vores personale, som har adgang til disse oplysninger. I disse tilfælde er der ingen overførsel til tredjepart. Nogle systemer er dog cloud-løsninger eller installeret af leverandøren, og det betyder, at vi videregiver personoplysninger til leverandøren. I disse tilfælde er leverandøren vores databehandler og håndterer oplysningerne på vores vegne og efter vores anvisninger.

Interne IT-systemer

Internt håndterer vi personoplysninger i vores bestillings- og salgssystemer, vores kundeservicesystem og i et system til datahåndtering og dataforbedring. Disse systemer er designet til at kunne levere de ydelser, som du har bestilt fra os, og til at kunne håndtere spørgsmål og kundepleje i forbindelse med udførelsen af disse ydelser. Disse systemer kan håndtere alle de personoplysninger, som vi indsamler.

Webanalysefirmaer

Vi bruger eksterne leverandører til personalisering og analyse af brugeradfærd, brugerfeedback og udviklingsarbejde på vores hjemmesider og andre digitale kanaler. Disse virksomheder håndterer personoplysninger som personoplysningsassistent på vores vegne. De personoplysninger, det drejer sig om, er først og fremmest oplysninger, der indsamles via cookies og håndteres på et anonymt eller pseudonymt og aggregeret niveau.

 
Betalingsløsninger.

Vi bruger eksterne leverandører til at håndtere betalinger. Disse leverandører har adgang til personoplysninger såsom navne, adresser og betalingsoplysninger. Denne håndtering er nødvendig for, at vi skal kunne levere de ydelser, som du har bestilt fra os.

Kontaktydelser

Vi bruger eksterne leverandører til at sende kommunikation før, under og efter en rejse. Disse leverandører har adgang til personoplysninger i form af telefonnumre og e-mails samt bookingnummer.

Vi benytter os af eksterne leverandører til at administrere visse kontaktformularer på vores hjemmesider, som eksempelvis formularen til behandling af personoplysninger. Vi benytter os også af en ekstern leverandør til at indsamle feedback om vores hjemmesider. Disse leverandører får adgang til de personoplysninger, som du oplyste i de respektive formularer.

Dine rettigheder


Behandling af personoplysninger, som er nødvendig for, at vi kan opfylde en aftale med dig, for at vi skal opfylde en juridisk forpligtelse eller som er nødvendig i forhold til vores legitime interesse, er tilladt uden samtykke. Hvis vi skal indsamle og håndtere dine personoplysninger til et andet formål, kræves derimod, at du accepterer behandlingen.

Når du har givet samtykke, kan du til enhver tid vælge at trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os via de kontaktoplysninger, som du finder ovenfor under afsnittet ”Kontaktoplysninger” eller benytte vores formular. Hvis du tilbagekalder dit samtykke, vil vi slette personoplysningerne og afbryde den behandling, der blev omfattet af dit samtykke.

 
Det kan ske, at samme personoplysninger behandles både på baggrund af samtykket og fordi oplysningen er nødvendig, eller på grund af andre regler. Det betyder, at selvom du trækker dit samtykke tilbage og den behandling, som er baseret på samtykket, ophører, kan personoplysningerne stadig opbevares hos os til andre formål.

Du har ret til at få information om, hvilke oplysninger vi behandler om dig. Du har ret til at anmode om, at oplysningerne om dig skal slettes, suppleres eller korrigeres. Du har også ret til at anmode om, at behandlingen af dine personoplysninger er begrænset til bestemte formål og f.eks. ikke anvendes til direkte reklame eller såkaldt profilering.

 
Kontakt os her for at benytte dig af dine rettigheder i forhold til GDPR. Din henvendelse håndteres af NLTG's juridiske afdeling på hovedkontoret i Stockholm. Du får svar hurtigst muligt og senest indenfor 30 dage.


Cookies

På Airshoppen.com bruger vi cookies til at forbedre din oplevelse, til at indsamle oplysninger til vores markedsføring, inkl. analyse af brugsmønstre og personalisering og til at udvikle hjemmesiderne. Oplysningerne gemmes anonymt. For håndtering af personoplysninger som behandles gennem cookies, gælder foruden vores persondatapolitik også vores cookie politik